Skola, språk och storstad

kr88
Tax included
Under 1990-talet ökade boendesegregationen i Sveriges storstadsområden dramatiskt. För att komma till rätta med problemen med segregationen avsatte regeringen 2 miljarder kronor mellan år 2000 och 2004 i "Stortstadssatsningen", en rad projekt riktade till utsatta områden. Aldrig tidigare har rege...
Available Formats
Quantity

Under 1990-talet ökade boendesegregationen i Sveriges storstadsområden dramatiskt. För att komma till rätta med problemen med segregationen avsatte regeringen 2 miljarder kronor mellan år 2000 och 2004 i ”Stortstadssatsningen”, en rad projekt riktade till utsatta områden. Aldrig tidigare har regeringen satsat så mycket pengar på ett sammanhållet projekt för att komma tillrätta med storstädernas segregationsrelaterade problem.

Vad händer i och omkring förskolor och skolor i dessa områden när staten genom integrationspolitiska åtgärder försöker mildra effekterna av segregationen?

Skola, språk och storstad handlar om den del av de 2 miljarderna som gick till skolan. Vilka är projekten? Vad gick de ut på? Och vad blev resultatet? I boken analyserar utbildningssociologer och språkpedagoger hur det gick till i praktiken. Författarna lyfter fram projekt som lyckats – och projekt som aldrig borde ha startats – och de pekar på lösningar som ger resultat, som förbättrar språkinlärningen, ökar delaktigheten och minskar klyftorna – nu och i framtiden.

Data sheet

Publisher
Pocky
Published Date
2016-12-01
BookType
Language
Author
Monica Axelsson
ISBN13
9789185011322
ISBN10
9185011320
Editor
Nihad Bunar

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Skola, språk och storstad

Under 1990-talet ökade boendesegregationen i Sveriges storstadsområden dramatiskt. För att komma till rätta med problemen med segregationen avsatte regeringen 2 miljarder kronor mellan år 2000 och 2004 i ?Stortstadssatsningen?, en rad projekt riktade till utsatta områden. Aldrig tidigare har rege...

Write your review