En bok sprit - svenska brännerier

kr68
Tax included
I Sverige är vi erkänt duktiga på mat och dryck. Vi är framgångsrika med vodka och även lagrade godsaker som Grönstedts Cognac.    Men visste du att det tillverkas grappa och sockerbetsrom på Gotland och fruktbrännvin av högsta klass i Norrtälje" Känner du till den halsbrytande historien bakom Ma...
Available Formats
Quantity

I Sverige är vi erkänt duktiga på mat och dryck. Vi är framgångsrika med vodka och även lagrade godsaker som Grönstedts Cognac.
   Men visste du att det tillverkas grappa och sockerbetsrom på Gotland och fruktbrännvin av högsta klass i Norrtälje? Känner du till den halsbrytande historien bakom Mackmyra Whisky i Gävle? Visste du att Absolut Vodka har flera svenska uppföljare i USA?
   En bok sprit – svenska brännerier tar upp dessa entreprenörer. Boken beskriver också den unika kultur som svensk snaps har – visor, kryddor, motbok och kräkmedel. Som läsare kommer du ideligen att höja ögonbrynen, tack vare roliga detaljer som nu äntligen finns samlade i en enda bok.
   En bok sprit – svenska brännerier är en snärtigt disponerad och modernt designad genomgång av Sverige och vårt spritkulturella arv, ett arv numera uppdaterat med en spirande kulinarisk spritindustri!

En bok sprit – svenska brännerier är skriven av Örjan Westerlund och Jerry Lindahl. De är båda väl bevandrade i både folklig spritkunskap och konnässörskunnande kring destillat, mat och andra godsaker.

Data sheet

Publisher
Grenadine Bokförlag
Published Date
2005-05-02
BookType
Language
Author
Örjan Westerlund
ISBN13
9789185329137
ISBN10
9185329134
Cover
Jerry Lindahl

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

En bok sprit - svenska brännerier

I Sverige är vi erkänt duktiga på mat och dryck. Vi är framgångsrika med vodka och även lagrade godsaker som Grönstedts Cognac.    Men visste du att det tillverkas grappa och sockerbetsrom på Gotland och fruktbrännvin av högsta klass i Norrtälje? Känner du till den halsbrytande historien bakom Ma...

Write your review