Fotbolls-VM kommer hem - Politik, planer och maradona på korset. Berättelsen om världsmästerskapen - år för år

kr83
Tax included
Det började 1930 långt borta i Uruguay och nu, nästan 100 år senare, går de tre sydamerikanska storlagen " Argentina, Brasilien och Uruguay " på jakt efter det VM-guld som innebär att precis hälften av de 20 VM-gulden genom tiderna hamnat i just Syd­amerika. Och man ska vinna på hemmaplan.Argenti...
Available Formats
Quantity

Det började 1930 långt borta i Uruguay och nu, nästan 100 år senare, går de tre sydamerikanska storlagen – Argentina, Brasilien och Uruguay – på jakt efter det VM-guld som innebär att precis hälften av de 20 VM-gulden genom tiderna hamnat i just Syd­amerika. Och man ska vinna på hemmaplan.

Argentina ska hitta segerreceptet man tappade efter de två VM-titlarna i snabb följd, och den ständiga närvaron av ­Maradona gör det hur komplicerat som helst. Brasilien ska hitta balansen mellan det vackra spelet och det genomprogrammerade. Uruguay letar efter tidsporten som ska ta landet tillbaka till en position som en av världsfotbollens allra främsta.

I Fotbolls-VM kommer hem berättar Kristian Borell historien om de 20 VM-slutspelen med sydamerikanskt fokus, kontinenten där fotbollen bygger en nations DNA. Precis allt står på spel, och politik och planer ­blir synliga när Borell skildrar hur det som en gång hänt blir nyckeln till det som komma skall.

Kristian Borell (1969), född i Uddevalla och uppvuxen i Götene, är autodidakt. Stort fotbolls­intresse, framförallt internationell och italiensk sådan, blev där och då till texter i Café Sport, Goal, Score24 och på Eurosport. Här och nu är det podcasten ”Km d’Amore” på ilcalcioalcorso.org som gäller.

Data sheet

Publisher
Telegram Förlag
Published Date
2014-06-09
BookType
Language
Author
Kristian Borell
ISBN13
9789174235876

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Fotbolls-VM kommer hem - Politik, planer och maradona på korset. Berättelsen om världsmästerskapen - år för år

Det började 1930 långt borta i Uruguay och nu, nästan 100 år senare, går de tre sydamerikanska storlagen ? Argentina, Brasilien och Uruguay ? på jakt efter det VM-guld som innebär att precis hälften av de 20 VM-gulden genom tiderna hamnat i just Syd­amerika. Och man ska vinna på hemmaplan.Argenti...

Write your review